fredag 15. mai 2009

Noelis tanker om ditt og datt....: "Passione"

"Passione"



Pauls nye album er kommet !
Jeg har ventet på "Passione" helt siden jeg kjøpte Pauls første album "One Chance". Jeg visste at dette var en mann jeg ønsket å høre mere på. Høre ham synge mange flere sanger. Helt siden informasjon om "Passione" begynte å komme ut så har nysgjerrigheten blitt trigget mer og mer. Hva vil den inneholde, hvordan vil Paul synge ?
Og ventetiden har absolutt vært verd det. "Passione" er et nydelig album hvor Pauls stemme er enda bedre enn på "One Chance". "One Chance" har solgt nesten 4 millioner kopier og var på nr 1. på hitlistene i 15 land. "Passione" fortjener enda bedre salgstall !
Den første sangen er "La Prima Volta" , en italiensk versjon av Ella Fitzgeralds udødelige "The First Time Ever I Saw Your Face". Den har lenge vært en favoritt hos meg og det er ikke alltid jeg liker andre versjoner av sanger jeg er glad i, men Pauls versjon treffer meg mitt i hjertet ! Stemmen hans er fantastisk, musikken er fantastisk (The Czech National Symphony Orchestra).

http://www.youtube.com/watch?v=u0rmSR-aTWg

Sang nr 2 er "Sie Con Me" (There For Me), hvor han synger duett med sopranen Hayley
Westenra. Også en absolutt nydelig versjon.
Andre sanger på CD'en er "Un Giorno Per Noi"(A Time For Us), "Il Canto", "Senza Luce"(A Whiter Shade Of Pale), "Piano"(Memory),"Mamma", "Tristesse","Bellamore",
"Bellamore", "E Lucevan Le Stelle".
"Bellamore" er en den første sangen som er skrevet spesielt for Paul.

"Passione" har akkuratt så mye variasjon i sangutvalget som er med at det burde være gode muligheter for ulike personer til å finne "sin" sang.
Fra "One Chance" albumet så lærte jeg at enkelte sanger går rett i hjertet med en gang og med andre så vokser kjærligheten til dem gradvis. Slik blir det sikkert også med "Passione". Nå i starten er det de to første sangene som rører meg mest, men jeg vet at flere av de andre sangene vil bli like mye elsket etterhvert som jeg hører på albumet igjen og igjen.
"Passione" vil bli min følgesvenn i bilen, der kan jeg ha musikken akkuratt så høyt jeg vil uten at mann og barn ber meg dempe lyden. Deres foretrukne musikk er gamle viser og metal music.
Pauls pasjon når han synger gjør noe med meg, det når inn i det innerste av meg.
Ja, jeg kan høre at det finnes operasangere som er bedre skolerte enn han. Han er fortsatt en amatør som utøver sin kjærlighet til sang og opera, men han gjør det på en måte som formidler kjærlighet til denne musikksjangeren. Og han klarer å formidle den kjærligheten på en slik måte at andre også finner kjærligheten til den samme musikken. Og det er en utrolig stor prestasjon av en sanger som ikke er skolert gjennom mange års operatrening.
Jeg kan ikke påberope meg å ha særlig mye musikkkunnskap, men jeg er vel som folk flest, vet hva jeg liker og hva jeg ikke liker.
Stemmen han løfter meg opp, gir glede, oppmuntring og positive tanker og følelser.

"Passione" fortjener gode salgstall. Og den fortjener å bli lyttet til.
Elsker du god musikk, bør du absolutt lytte til "Passione" !